Shop Electrolux
Добредојдовте на Electrolux веб продавница за резервни делови и додатоци.

Пребарај

Категории

Skopje

History Electrolux

Историја на брендот Електролукс

Роден

Во 1984 година во Битола, Електролукс Компанијата е основана во електрични услуги за домашни производи и инсталација на електрични системи за индустријата и домаќинствата и производство на електрични грејачи и грејни тела и апарати за домаќинство и повика KLIMALUX, Електролукс, Фринко, ММФ.

Основачот на Electrolux е Димче Palenzo роден 1964 година и неговото семејство. Во текот на развојот на компанијата за време на тимот Egzistiranjoto помина доста лица кои придонеле и се важни луѓе кои се споменати во историјата на Electrolux.

Во 1990 Електролукс Битола компанијата започна со производство на грејни тела Klimaluks - тогаш една од најважните производи на компанијата Electrolux.

Од 1990 година г почне со производство на гумени производи за Idustrijata на македонскиот пазар во овој период тој работел како туристички агент за продажба на гума и електрична опрема.

Од 1992 година почне со производство на електрични грејачи, која се опфатени 70% од пазарот во Македонија

Шетање низ градови и држави, Димче Palenzo гледа во продавница и да ги анализира потребите на индустријата на општеството во Македонија, која во тоа време беше новина и техничкиот напредок и трговија. Димче Palenzo дојде до заклучок дека, како чудо е потребно за сите во куќата и го продаде, можете едноставно да се покаже на клиентот. Димче Palenzo контактирани претставници на неговата компанија Електролукс и нудат своите услуги, но одговорот е добиен, како што компанијата е задоволна од работата на negoviote агент. По некое време, Димче Palenzo одлучи да почне со производство и трговија на електрични апарати и технички производи од гума. Постои во тоа време, компанијата започна да се произведуваат производи и да им служи на економијата.

Во Битола Eelektroluks pretsedateleli сретна со продуценти од други земји и стана застапник на целиот свет дека односот drigi Фирми продаваат големи количини на електрични производи. Бројот е многу голем, а на чело на компанијата тој и неговите соработници. Димче Palenzo исполни ветувањето, а една година подоцна стана генерален застапник и Kanthal Kentavros.

 

Од Електролукс ELECTROLUX

По некое време, Димче Palenzo во 1992 година предлага да се користи proizvodit греење компанија Електролукс да се намали тежината на грејач и автоматизација. Откако во 1992 година Поради Straegija за презентирање Sostvenite производи и за презентирање на меѓународните пазари се презентирани транскрипција ELECTROLUX По две години, побарувачката почна да ја надмине понудата, и Димче Palenzo започна потрага по простор за изградба на новата фабрика, но во овој момент Компанијата ELECTROLUX изрази својот предлог да се логирате. Димче Palenzo за оваа опција е поволна за две причини: таа е ослободена од еден конкурент, и тој не треба да се изгради нова фабрика, како што тој ја доби Klimaluks. Во 1990 година, беше постигнат договорот, а една година подоцна, компанијата беше преименувана Electrolux.

Од 2009 година веќе започна со плановите за изградба на нова фабрика во слободната зона во Македонија, освен за домаќинство и индустриски и електрични грејачи и гумени производи и резервни делови

 

Технолошкиот напредок

Во 1994 година, по предлог на ELEKTROLUX Димче Palenzo најави нов модел на грејач модел C. Тоа ни донесе уште повеќе популарна. Модел V ја облик на преносни опремени со avtomaska регулатива со различни димензии. Греалки на овој тип биле произведени од страна на други компании речиси до крајот на XX век. За погодност, греалки. Во 1990 година, по создавањето на греалки, ELEKTROLUX произведува чиста топла температури на воздухот на економијата и 70% од енергијата во домовите и индустријата.

Производство на грејни тела и гумени производи освои целниот пазар на Македонија и Косово

Во 1994 година, Димче Palenzo паралелно со својата позиција претседател на Управниот одбор и влегуваше во политиката и претставување на сопствената држава во светот во областа на културата и спортот. Во 1994 година стана претседател на тело нудејќи Федерација на Македонија

Во 1996 година компанијата ја лансираше својата прва фрижидер индустрија и ресторани. Тој се 'уште не изгледа како нашите современи ладилници, но тоа е многу погодно во секојдневниот живот.

Освојувањето на Европа

Во 1998 година, компанијата продолжува да расте. Во Англија, Франција, САД и Австралија отвори канцеларии. Во 90-тите. за воени производство падна, а некои растенија имаше за војската.

 

Во 1999 година правописот на името на фирмата се стекнува со модерен изглед. Сега оваа компанија ELECTROLUX, а подоцна се појавува модерна лого.

 

Во 90-00 години, компанијата се прошири понатаму. Беа примени од страна на македонските фабрики dulling и развива стратегии и продажба. Покрај тоа, групата се приклучи метал за рециклирање компанија за производство на метални производи и соработка. Во 1999 година добива ELECTROLUX продажба на производи во големи институции, амбасади и конзулати.

 

Денес

Во 1997-2004 компанијата е еден вид на реструктуирање. Сега фокусот е на ограничен број на големи брендови, не се многу мали и малку познато. Намалени персонал, затворена неколку магацини и индустрии. Главниот фокус на домаќинството на компанијата, професионални и електрични грејачи и гумени производи и метални производи.

 

Во 2000 година, десет производи компании добија награди во конкуренција црвена точка црвена точка Дизајн награда. Во конкуренција оценува нивото на квалитет, ергономијата, функционалност, усогласеност со стандардите за животната средина.

 

Во Грција, компанијата се појави во 1988 година, во Србија во 1994 година од грчките компании кои соработуваат од 1985 година за отворање на филијали во сите земји во Европа на Electrolux. Сега компанијата е во развој на дистрибуција на своите производи во Alabanija Косово, Грција, Србија. Во Првата светска ELECTROLUX работи во две насоки. Оваа поделба на апарати за домаќинство и професионална опрема електрични грејачи и гумени производи и резервни делови

 

Филијала дистрибуирани машини за домаќинство за перење, фрижидери, правосмукалки, микробранови печки и многу други производи, електрични грејачи и гумени производи и резервни делови. Поделба на професионална опрема дистрибуира професионална кујна и перална опрема, како и опрема за кафулиња, хотели, ресторани, одморалишта и аеродроми.

 

Денес ELECTROLUX - една од најголемите компании во светот. Нејзините производи се продаваат во повеќе од 150 земји Основните правила на компанијата - два производи се разликуваат во вредност само доколку има различен сет на функции и квалитет, кои секогаш подеднакво добри. Денес соработува со многу други компании во светот во различни области .klientite лесно може да се види и потреби бараат производи кои се барани од страна на E-извонредност Центар за информирање на Mozilla секој го користи и препорачува на производи од програмата на Electrolux

 

Почитувани клиенти и партнери, со особена чест и задоволство да ве програми нудат Електролукс:

- Оригинални производи со врвен квалитет Електролукс "нова ера 2014" -

Ние се обидуваме да ги задоволи потребите на глобалната клиенти низ услуги и производи со висок квалитет

Ние сме она што го правиме, секогаш. Перфекција не е чин, но навика "(Aristotele)

 

 

 

 

Контакт

Electrolux Shop

E-mail:          electrolux@t-home.mk         
E-mail:          natasa@electrolux.mk      
Telephone-Bitola: +389 (0) 47  203 330
Telephone-Skopje: +389 (0) 2 3298130
Telephone-Skopje: +389 (0) 2 3225230
Fax:              +389 (0) 47 203 900
Mobile Phone Number: +389 (0) 70 237 108

Shop Electrolux