Shop Electrolux
Добредојдовте на Electrolux веб продавница за резервни делови и додатоци.

Пребарај

Категории

Skopje

STELLA P MZ

Print

Description

> Свежа и вкусна вода, се чувствувате во споредба со флаширана вода
> 80-180 литри на ден на свежа и здрава вода за пиење
> За заштеда во износ од € 200 до € 400 годишно, заштеда на време
> Бесплатни совети за најдобар решение за проблемот што го имаме со вода
> Најдобра услуга и сервис 24 часа на ден
> Обезбедени резервни делови со високи перформанси

 

Опис на работа

Кафе STELLA е традиционален RO машина која е изградена во мијалникот, но со нов, иновативен дизајн и зголемен пристап до замени филтерот и одржување.

Основниот принцип на работа на Нобеловата апарати STELLA е само врз основа на механички третман на вода. Во процесот на прочистување на вода од страна на обратна осмоза мембрана трансформира вода од водовод или од бунари со висок квалитет на водата за пиење и готвење. За прочистување на водата процес се одвива преку pre-филтер (талог и активен јаглен), преку обратна осмоза мембрана и пост-затворање филтер. Во текот на процесот на прочистување на водата otkljanjaju механички нечистотии, хлор, хлор соединенија пестициди и други штетни соединенија, како и 99,9% од вируси и бактерии од водата. Специјални пост -На конечниот филтер за збогатување на водата со калциум и магнезиум, кој го поправат вкусот и квалитетот на водата.

Пречистената вода се собира во резервоар под притисок и потрошувачка се одвива со помош на посебна инсталиран славините на мијалниците.

Бустер пумпа, инсталиран на уредот, обезбедува добра работна притисок, што резултира во побрз и подобар третман на вода.

Со секој НОБЕЛОВАТА кафе доаѓа magnetajzer МЖ-RO уред со полагање на вода преку силно магнетно поле регулира водата кластери во помали групи. Ова третираат вода полесно прифатени од страна на клетка во човечкото тело.

Спецификации

 • - Максималниот износ на филтрирање: 80-180 литри вода за пиење во рок од 24 часа,
 • Под оптимални услови, со посилни дијафрагмата и до 300L.
 • - Минимум притисок на водата: 1 бар, максимум 6 бари.
 • - Резервоар капацитет под притисок: околу 8 l мрежата.
 • - Работна температура на системот за водоснабдување: 10 - 30 ° C
 • - Максималниот износ на растворливи материи во вода 2000 mg / l.
 • - Израмнување на растворливи материи во вода: 85-100%.

Инсталација место

 • Филтер - под мијалникот;
 • Резервоар - под мијалникот;
 • Тапа - мијалниците.
 • Уред димензии: (висина х ширина х длабочина) 365x410x250 mm
 • Резервоарот димензии: (дијаметар х висина) 280x440 mm

Reviews

There are yet no reviews for this product.

Контакт

Electrolux Shop

E-mail:          electrolux@t-home.mk         
E-mail:          natasa@electrolux.mk      
Telephone-Bitola: +389 (0) 47  203 330
Telephone-Skopje: +389 (0) 2 3298130
Telephone-Skopje: +389 (0) 2 3225230
Fax:              +389 (0) 47 203 900
Mobile Phone Number: +389 (0) 70 237 108

Shop Electrolux