Shop Electrolux
Добредојдовте на Electrolux веб продавница за резервни делови и додатоци.

Пребарај

Категории

Skopje

History Electrolux

Историја на брендот Електролукс

Роден

Во 1984 година во Битола, Електролукс Компанијата е основана во електрични услуги за домашни производи и инсталација на електрични системи за индустријата и домаќинствата и производство на електрични грејачи и грејни тела и апарати за домаќинство и повика KLIMALUX®, Електролукс®, Фринко®, Еуролукс®, KANTHAL , KANTHAL ® MACEDONIA PALENZO®, FRINKO®, Liectroux ®,KALORIFERI TAJFUNI ®,FRINKO®


Основачот и таткото на Electrolux  Групацијата е Димче Палензо Електролукс роден 1964 година и неговото семејство. Во текот на развојот на компанијата за време на тимот егзистираше помина доста личности  кои придонеле и се важни луѓе кои се споменати во историјата на Electrolux и остануваат во меморијата на стопанството на Мекедонија и  во Светото  и  во Шведска каде има уште една фирма која се вика со исто име .

Во 1990 Електролукс Битола компанијата започна со производство на електрични грејачи и грејни тела калорифери и тајфуни за  домакинството и индустријата  Klimaluks - тогаш една од најважните производи на компанијата Electrolux.

Од 1990 година год. почне со производство на гумени производи за индустрија и за домашни апарати на македонскиот пазар во овој период тој работел како туристички агент за продажба на гума и електрична опрема.

Од 1992 година почне со производство на електрични грејачи, која се опфатени 70% од пазарот во Македонија

Правењето на  анализа  на пазарот  на Балканот и Шетање низ градови и држави, Димче Палензо Електролукс  гледа во продавница и да ги анализира потребите на индустријата на општеството во Македонија и во Светот , која во тоа време беше новина и техничкиот напредок и трговија. Димче  Палензо Електролукс дојде до заклучок дека, сите производи  теба  да  стигнат  до сите  клеиенти кои имаат купено  апарати  и потребата  на сервисирање  за сите во куќата и  се  продава  резервни  делови  по испорака по карго експрес  можете едноставно да се покажа добро  за потрошувачите  и на клиентите. Димче  Палензо Електролукс контактирани претставници на неговата компанија Електролукс и нудат своите услуги, но одговорот е добиен и има позитивни резултати , како што компанијата е задоволна од работата на неговите  сервисери  и  комерции  и агенти. По некое време, Димче  Палензо Електролукс одлучи да почне со производство и трговија на електрични апарати и технички производи од гума. Постои во тоа време, компанијата започна да се произведуваат производи и да им служи на економијата.

  Во Битола  Електролукс  управниот одбор  се сретна со продуценти и производители  од други земји и стана застапник на целиот свет дека односот други  Фирми продаваат големи количини на електрични производи. Бројот е многу голем, а на чело на компанијата тој и неговите соработници. Димче  Палензо Електролукс исполни ветувањето, а една година подоцна стана генерален застапник и  европски  и  грчки  фирми 

Од Електролукс & Electrolux

По некое време, Димче  Палензо Електролукс во 1992 година предлага да се користи производи  за  греење компанија Електролукс да се намали тежината на грејач и автоматизација. Откако во 1992 година Поради стратегијата  за презентирање сопстевните производи и за презентирање на меѓународните пазари се презентирани транскрипција ELECTROLUX.  По две години, побарувачката почна да ја надмине понудата, и Димче  Палензо Електролукс започна потрага по простор за изградба на новата фабрика, но во овој момент Компанијата ELECTROLUX изрази својот предлог да се логирате. Димче  Палензо Електролукс за оваа опција е поволна за две причини: таа е ослободена од еден конкурент, и тој не треба да се изгради нова фабрика, како што тој ја доби Klimaluks бредот . Во 1990 година, беше постигнат договорот, а една година подоцна, компанијата беше преименувана Electrolux Палензо  но исто така  е позната  по  своето  Фамилиарно Име Електролукс  од  Битола  од  Македонија .

  Од 2009 година веќе започна со плановите за изградба на нова фабрика во слободната зона во Македонија, освен за домаќинство и индустриски и електрични грејачи и гумени производи и резервни делови

Технолошкиот напредок на Компанијата  Електролукс

Во 1994 година, по предлог на ELEKTROLUX и основачот Димче  Палензо Електролукс најави нов модел на електрични грејач модел CE. Тоа ни донесе уште повеќе популарна. Модел V ја облик на преносни опремени со автоматска регулатива со различни димензии. Греалки на овој тип биле произведени од страна на други компании речиси до крајот на XX век. За погодност, греалки. Во 1990 година, по создавањето на греалки, ELEKTROLUX произведува чиста топла температури на воздухот на економијата и 70% од енергијата во домовите и индустријата.

Производство на електрични грејни тела и гумени производи освои целниот пазар на Македонија и Косово

  Во 1994 година, Димче  Палензо Електролукс паралелно со својата позиција претседател на Управниот одбор и влегуваше во политиката и претставување на сопствената држава во светот во областа на културата и спортот. Во 1994 година стана претседател на тело нудејќи Федерација на Македонија на Боди Билдинг  

  Во 1996 година компанијата ја лансираше својата прва фрижидер индустрија и ресторани. Тој се 'уште не изгледа како нашите современи ладилници, но тоа е многу погодно во секојдневниот живот.

Освојувањето на Европа и Светот

  Во 1998 година, компанијата продолжува да расте. Во Англија, Франција, САД и Австралија отвори канцеларии. Во 90-тите. за воени производство падна, а некои растенија имаше за војската.

  Во 1999 година правописот на името на фирмата се стекнува со модерен изглед. Сега оваа компанија ELECTROLUX, а подоцна се појавува модерна лого.
  
   Во 90 - те години, компанијата се прошири понатаму. Беа примени од страна на македонските фабрики коперација со многу  фирми во македонија  и развива стратегии и продажба. Покрај тоа, групата се приклучи метал за рециклирање компанија за производство на метални производи и соработка. Во 1999 година добива ELECTROLUX продажба на производи во големи институции, амбасади и конзулати.

Денес

   Во 1997-2004 компанијата е еден вид на реструктуирање. Сега фокусот е на ограничен број на големи брендови, не се многу мали и малку познато. Намалени персонал, затворена неколку магацини и индустрии. Главниот фокус на домаќинството на компанијата, професионални и електрични грејачи и гумени производи и метални производи.

    Во 2000 година, десет производи компании добија награди во конкуренција црвена точка црвена точка Дизајн награда. Во конкуренција оценува нивото на квалитет, ергономијата, функционалност, усогласеност со стандардите за животната средина.

   Во Грција, компанијата се појави во 1988 година, во Србија во 1994 година од грчките компании кои соработуваат од 1985 година за отворање на филијали во сите земји во Европа на Electrolux. Сега компанијата е во развој на дистрибуција на своите производи во Албанија  Косово, Грција, Србија. Во Првата светска ELECTROLUX работи во две насоки. Оваа поделба на апарати за домаќинство и професионална опрема електрични грејачи и гумени производи и резервни делови

    Филијала  од  Битола и Скопје дистрибуирани машини за домаќинство за перење, фрижидери, правосмукалки, микробранови печки  резервни делови  и многу други производи, електрични грејачи и гумени производи и резервни делови. Поделба на професионална опрема дистрибуира професионална кујна и перална опрема, како и опрема за кафулиња, хотели, ресторани, одморалишта и аеродроми.

   Денес ELECTROLUX - една од најголемите компании во македонија  и во светот. Нејзините производи се продаваат во повеќе од 150 земји Основните правила на компанијата - два производи се разликуваат во вредност само доколку има различен сет на функции и квалитет, кои секогаш подеднакво добри. Денес соработува со многу други компании во светот во различни области  со клиенти  лесно може да се види и потреби  да бараат производи кои се барани од страна на E-извонредност Центар за информирање на Mozilla секој го користи и препорачува на производи од програмата на Electrolux и сите  резервни делови  за сите брендови  во светот.

Сервис за поправка на апарати за домакинство Electrolux Има добри причини зошто Electrolux прерасна во последниве години во еден од најдобрите производители на апарати во индустријата и добар сервис.

      Сепак, дури и нивните високо квалитетни модели можат да се расипат. Затоа е важно да најдете сигурна поправка на Electrolux во вашата област. За ваша среќа, веќе ги најдовте лидерите на Македонија  во поправка на апарати Electrolux, Palenzo Appliance Service! Нашите сервисни техничари се обучени и сертифицирани да работат на целата линија на кујнски апарати и апарати за перење на брендот. Без разлика дали вашата машина за сушење Electrolux  се вклучиваат  во сервисирање  или ако во машината за миење садови Electrolux тече вода, јавете се веднаш. Ќе испратиме еден од нашите експерти за поправка во вашиот дом за да го дијагностицира и поправи дефектот за кратко време. За најсигурната услуга во областа за вашата поправка на Electrolux, јавете ни се денес. Зошто да ја изберете услугата за апарати Moore за поправка на вашиот апарат Electrolux? Овде, во Palenzo Appliance Service, изградивме репутација за брзо поправка на апарати заедно со одлична услуга за клиентите. Ќе бидете толку импресионирани од нашата услуга за поправка на Electrolux што никогаш нема да повикате друга компанија за вашите потреби на апаратот. Ние гарантираме: • Искуство: Palenzo Appliance Service служи во областа Македонија, NC веќе 40 години • Фабрички овластени овластени техничари со обука специјално за апарати Electrolux • Техничари кои се професионални и љубезни, пристигнуваат во униформа и ќе го почитуваат и штитат вашиот имот и дом во Мекедонија : Поправка на апарати на Electrolux Palenzo Appliance Service обезбедува поправка на апарати во Macedonia, NC, за уредите Electrolux. Електролукс апаратите што ги сервисираме вклучуваат: • Поправка на машина за миење садови Electrolux • Поправка на мијалник со предно полнење на Electrolux • Поправка на машина за перење Electrolux • Поправка на фен Electrolux • Поправка на фрижидери Electrolux • Поправка на замрзнувач Electrolux • Поправка на производителот мраз Electrolux • Поправка на микробранова печка Electrolux • Поправка на опсег и рерна на Electrolux • Поправка на шпорет Electrolux • Поправка на ѕидна печка Electrolux • Поправка на плочата за готвење Electrolux Вообичаени проблеми со мијалникот Electrolux и предното оптоварување на Electrolux: • Електролукс мијалник протекува • Electrolux Washer не се врти • Електролукс мијалникот не цеди • Electrolux Washer без струја • Electrolux Washer се движи, вибрира, премногу бучна Вообичаени проблеми со фен Electrolux: • Electrolux Сушачот не се суши • Electrolux Сушачот не загрева • Не се врти барабанот за сушење на Electrolux • Electrolux Фен без струја Вообичаени проблеми со машината за миење садови Electrolux: • Electrolux машина за миење садови не чисти садови • Electrolux машината за миење садови не испушта вода • Electrolux машината за миење садови не се полни со вода • Електролукс Машината за миење садови не издава сапун Вообичаени проблеми со фрижидерот Electrolux: • Фрижидерот Electrolux не се лади • Фрижидерот Electrolux не замрзнува • Фрижидерот Electrolux не прави мраз • Фрижидерот Electrolux не испушта вода • Замрзнувачот на Electrolux Фрижидер се замрзна • Фрижидерот Electrolux протекува • Electrolux Ice Maker не прави мраз Вообичаени проблеми со микробрановата печка Electrolux: • Електролукс микробранова печка не се загрева • Електролукс грамофонот за микробранова печка не работи • Микробранова печка Electrolux без струја Вообичаени проблеми со опсегот на Electrolux, рерната Electrolux и шпоретот Electrolux: • Електролукс шпоретот не се загрева • Пламениците на шпоретот со опсег на рерна Electrolux не работат • Елементот на шпоретот со опсег на рерна Electrolux не работи • Не работи тајмерот за шпорет на опсегот на рерната Electrolux • Електролукс плочата за готвење не се загрева • Пукнатина на плочата за готвење Electrolux • Не работат пламениците на Electrolux


Почитувани клиенти и партнери, со особена чест и задоволство да ве програми нудат Електролукс:

- Оригинални производи со врвен квалитет Електролукс "нова ера 2014" -

Ние се обидуваме да ги задоволи потребите на глобалната клиенти низ услуги и производи со висок квалитет, и ние постоиме  заради вас  и ќе продожиме  понатаму заедно со вас.

Ние сме она што го правиме, секогаш. Перфекција не е чин, но навика "(Aristotele)

 

 

 

 

Контакт

Electrolux Shop

E-mail:          electrolux@t-home.mk         
E-mail:          natasa@electrolux.mk      
Telephone-Bitola: +389 (0) 47  203 330
Telephone-Skopje: +389 (0) 2 3298130
Telephone-Skopje: +389 (0) 2 3225230
Fax:              +389 (0) 47 203 900
Mobile Phone Number: +389 (0) 70 237 108

Shop Electrolux